Dostupni linkovi

Vujanović za bliske odnose Crne Gore i Srbije


Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je u ponedeljak da je došao na inauguraciju Tomislava Nikolića u Beograd da iskaže saglasnost sa stavom Nikolića da Srbija i Crna Gora treba da imaju bliske odnose.

"Nikolić je iskazao čvrsto opredeljenje da će afirmisati dobrosusedske odnose. To je u interesu građana i ekonomije. Treba da sarađujemo kao partneri, kao dve nezavisne države koje će poštovati svoj suverenitet, koje se neće mešati u unutrašnje stvari druge države, ali koje će znati da treba blisko da sarađuju", rekao je Vujanović novinarima na svečanosti u Predsedništvu.

On je istakao da je u ime te saradnje došao u Beograd da kaže da Crna Gora "pruža otvorenu ruku takvoj saradnji i da očekuje od Nikolića da u njemu ima partnera koji će osigurati ravnopravnost i večnost dve države".

"Samo kao ravnopravne i večne možemo da imamo budućnost koja će u partnerstvu doneti korist i jednoj i drugoj", kazao je Vujanović.

On je dodao i da je na svečani prijem u Predsedništvo došao da iskaže poštovanje volji građana Srbije koji su izabrali Tomislava Nikolića za predsednika. Prema rečima Vujanovića, interes celog regiona je ubrzavanje evropskih integracija i međusobna saradnja.

Upitan da prokomentariše to što predsednici drugih zemlaja u regionu nisu došli na inauguraciju Nikolića, Vujanović je rekao da su "oni saopštili svoje viđenje" i da ne želi to da komentariše.
XS
SM
MD
LG