Dostupni linkovi

Srbija: Godišnjica ubistva novinara Milana Pantića


Danas, 11. juna navršava se 11 godina od nerasvetljenog ubistva dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine Milana Pantića, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS) i istaklo da Tužilaštvo za ratne zločine i dalje ne pokreće istragu o ratnim zločinima nad novinarima srpskih medija.

Porodica i novinari će odati počast čoveku i kolegi koji je životom platio vernost novinarskoj profesiji i vrednostima demokratskog društva, ali i podsetiti nadležne da su uzalud potrošili još jednu godinu, a da nisu otkrili nalogodavce ubistva i ubice novinara Milana Pantića, kaže se u saopštenju.

UNS je naglasio da sa žaljenjem ističe da Tužilaštvo za ratne zločine i dalje ne pokreće istragu o ratnim zločinima nad novinarima srpskih medija (Milan Žegarac, Šabačka ekipa RTS, srpski novinari na Kosovu i Metohiji, u građanskom ratu u bivšoj Jugoslaviji i u NATO bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije.

UNS je pozvao kolege da na sve načine, u skladu sa Kodeksom novinara Srbije, još upornije nastave sa istraživanjem ubistava novinara, a redakcije da tim tekstovima pruže uređivačku podršku.
XS
SM
MD
LG