Dostupni linkovi

U Beogradu svečana inauguracija Tomislava Nikolića



Inauguracija predsjednika Srbije Tomislava Nikolića biće obavljena danas u Beogradu u zgradi Predsjedništva sa početkom u 17.00 sati.

Među najvažnijim gostima iz inostranstva je komesar za proširenje EU Štefan File, dok su od zvaničnika iz regiona dolazak, između ostalih, najavili predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH iz Nebojša Radmanović.

Kada je riječ o političarima iz Republike Srpske poziv za inauguraciju dobili su predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić i predsjednik Srpske napredne stranke u Republici Srpskoj Adam Šukalo.

Današnja svečanost biće prva prilika da novi predsjednik Srbije uspostavi kontakte sa stranim zvaničnicima.

Savjetnik predsjednika Srbije za međunarodne odnose Marko Đurić ističe da je dobro što postoji veoma visok stepen saglasnosti između Nikolića i evropskih zvaničnika o potrebi sprovođenja reformi u Srbiji, prenosi B92.

Tomislav Nikolić položio je 31. maja zakletvu na posebnoj sjednici Skupštine Srbije, čime je započeo petogodišnji mandat predsjednika ove zemlje. Nikolić je izabran za predsjednika Srbije 20. maja kada je u drugom krugu izbora pobijedio rivala Borisa Tadića.
XS
SM
MD
LG