Dostupni linkovi

Lagumdžija: SDA definitivno ide u opoziciju


Nije više pitanje šta je sa SDA, oni definitivno idu u opoziciju, samo je pitanje kako ćemo što brže doći do jednog novog rešenja, rekao je u subotu u izjavi za Fenu predsednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija.

Nažalost, kaže Lagumdžija, SDA pokazuje kako nije bila deo problema samo kada je bila na vlasti.

"Sada su deo problema utoliko što ne shvataju da je logično, demokratski, kada nisu deo jedne parlamentarne većine da treba da izađu", naveo je.

Naglasio je kako je bivšeg visokog predstavnika Miroslava Lajčaka juče obavestio o svim događajima, kao i da su razgovori u toku i da će doći do jednog sveobuhvatnog dogovora kako ići dalje, iako je sve savršeno jasno.

Rekao je kako će, u svakom slučaju, u narednih sedam dana raditi sa kolegama iz SBB-a i HDZ-a "da vidimo kako da definišemo programski dokument kojim ćemo definisati, naročito kada je u pitanju federalni nivo, iskorak u odnosu na zaglavljene federalne zakone u Parlamentu koje SDA blokira, a i neki naši saradnici, kolege iz Platforme i njihovi zastupnici, koji su poslednjih meseci bili deo blokade nekih rešenja".
XS
SM
MD
LG