Dostupni linkovi

Inspekcija utvrdila da je Nikolićeva diploma verodostojna


Prosvetna inspekcija utvrdila je verodostojnost diplome predsednika Srbije Tomislava Nikolića o stečenom visokom obrazovanju na Fakultetu za menadžment (FAM) u Novom Sadu i stručnom nazivu diplomirani menadžer, saopštio je u subotu taj fakultet.

Kako se navodi, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje uručio je pre dva dana FAM-u zapisnik o izvršenom inspekcijskom pregledu na tom fakultetu i Fakultetu za ekonomiju i inžinjerski menadžment u Novom Sadu od 3. maja ove godine, kojim je utvrdio da je diploma koju je izdao FAM verodostojna.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je tokom preizborne kampanje od predsedničkog kandidata Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da objasni na kojem je fakultetu diplomirao, jer javnost ima pravo to da zna. Ta stranka je zatražila od Nikolića da objasni građanima Srbije gde je diplomirao, s kojom ocenom, kako se odlučio potom za fakultet na kojem je završio master studije i šta mu je bila tema master rada.

Nikolić tokom kapanje nije javnosti pružio pomenute odgovore, ali je podneo tužbu protiv portparolke LSV-a Aleksandre Jerkov i zatražio odštetu od 200 miliona dinara za nanošenja duševnog bola zbog pitanja gde je i kada diplomirao.

Jerkova je tada kazala da bi bilo koji političar u Evropi pokazao diplomu i obrazložio zbog čega je došlo do zabune i greške u njegovoj zvaničnoj biografiji.
XS
SM
MD
LG