Dostupni linkovi

Napadnut advokat Zvezdana Jovanovića


Dvojica maskiranih muškaraca upali su u petak oko 19 sati u advokatsku kancelariju Nenada Vukasovića u Beogradu, zaslepili ga kiselinom sličnom suzavcu i pretukli ga.

Čim su ušli u kancelariju, napadači su počeli da tuku advokata, posle čega su ga polili kiselinom po licu, a zatim su pobegli. Advokat Vukasović odmah je odvezen u Urgentni centar, gde mu je konstatovan potres mozga, pošto mu je kiselina dospela u oči prebačen je na Očnu kliniku.

Advokat Nenad Vukasović najpoznatiji je široj javnosti po tome što je branio Zvezdana Jovanovića, koji je osuđen zbog ubistva premijera Zorana Đinđića. Zastupao je i druge članove rasformirane JSO, kao što je Branko Berček u predmetu ubistva Ivana Stambolića, a radio je i na slučaju pokušaja ubistva lidera SPO Vuka Draškovića u Budvi i na Ibarskoj magistrali.

U jednom periodu bio je član Socijaldemokratije, pa čak i njen predsednik posle generala Vuka Obradovića, ali je zbog nesuglasica sa vrhom stranke napustio politiku i od tada nije član nijedne političke partije.

Na vest o napadu na Nenada Vukasovića odmah je reagovala Advokatska komora Beograda, gde će tim povodom biti održan sastanak na kome će njegove kolege najoštrije protestovati i tražiti da se počinioci odmah otkriju.
XS
SM
MD
LG