Dostupni linkovi

Zelena akcija: Ostavka ministrice Holy koincidira sa Srđom i Omblom


Najveća nevladina udruga za zaštitu okoliša Zelena akcija smatra da nije bilo korektno od ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy da šalje predsjedniku Uprave HŽ Holdinga Reneu Valčiću email s molbom da poštedi otkaza suprugu njihovog stranačkog kolege.

Udruga, međutim, ističe kako je zanimljiva koincidencija da email koji je poslan prije tri mjeseca, postaje tema upravo sada, kad o njenoj odluci ovise veliki projekti i kad se uvodi novi sustav gospodarenja otpadom.

Predsjednik Zelene akcije Bernard Ivčić izjavio je za Hinu kako kako je upravo sada o odluci ministrice ovisilo nekoliko velikih projekata kao gradnja hidroelektrane Ombla i trećeg bloka termoelektrane Plomin te izgradnja golf igrališta na Srđu.

Također, rekao je, ministrica Holy je predlagala niz zakonskih rješenja kojima bi se u Hrvatskoj regulirao sustav gospodarenja otpadom, kao primjerice uvođenje naplate plastičnih vrećica.

Ostavkom ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy mijenjaju se i okolnosti za realizaciju tih projekata, kazao je Ivčić.
XS
SM
MD
LG