Dostupni linkovi

Podgorica: Održan sedmi antivladin protest


Sedmi antivladin protest od početka godine završen je u četvrtak uveče u Podgorici porukom da je "narod srušio" vladu premijera Igora Lukšića i izborio se za izbore.

Organizatori protesta, Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), Unija slobodnih sindikata (Uš) i Studentska unija nisu najavili novo okupljanje, prenosi dopisnica Bete.

"Vreme je da svako izabere stranu, da se vidi ko su vojnici mafije", poručila je izvršna direktorka MANS-a Vanja Ćalović koja kaže da je nju "sramota da SAD i svet govore da je (Crna Gora) mafijaška država".

Na prethodna tri protesta organizatori su tražili ostavku vlade premijera Igora Lukšića zbog "nesposobnosti" da se izbori sa lošom socijalno-ekonomskom situacijom u zemlji i rasprostranjenom korupcijom.

I ovoga puta uzvikivalo se protiv bivšeg premijera i lidera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Za Prvu banku, pre tri godine pomognutu kreditom vlade, rečeno je da je "stvorena da pere pare kriminalaca".

Skandiralo se bivšem lideru Liberalnog saveza Slavku Peroviću, povređenom u jučerašnjem incidentu sa policajcem u Herceg Novom

"Juče su prebili čoveka kome su ukrali ideju o Crnoj Gori", kazao je predsednik Studentske unije (SU) Damir Hodžić, koji je pozvao "poštene poslanike da izađu i bore se" sa Perovićem.
XS
SM
MD
LG