Dostupni linkovi

Trivan očekuje skoro formiranje vlade


Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Jelena Trivan rekla je u četvrtak da očekuje da u narednih nekoliko dana Srbija dobije novu vladu, ukoliko DS bude u prilici da je formira.

"Ukoliko mi budemo u prilici da je formiramo, mi ćemo to učiniti u narednim danima, obavestiti da imamo većinu. Ako je Srpska napredna stranka (SNS) ta koja može da formira većinu, onda je to već pitanje za njih. Još je sve neizvesno", rekla je Jelena Trivan za B92.

Ona je kazala da su najrazličitije opcije otvorene, ali da DS neće u vladu sa SNS i Demokratskom strankom Srbije, i da se razgovori ne vode o kadrovskim rešenjima i ministarstvima nego o tome šta nova vlada treba da uradi i koje reforme da sprovede.

"Pregovori sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) su svakodnevni i tiču se pre svega ekonomije. Ako na tom planu nađemo konsenzus, možemo govoriti o većinu. Blizu smo toga sa SPS", kazala je potpredsednica DS.

Upitana o eventualnom ulasku Liberalno demokratske partije u novu vladu DS i SPS, Trivan je navela da je za DS najkrupnije pitanje koji program treba da ima ta vlada.

"Svi koji hoće u vladu moraju da se dogovore o zajedničkoj politici prema Republici Srpskoj i Kosovu. To su uslovi. Vlada na početku mora da ima jasnu politiku", kazala je ona.
XS
SM
MD
LG