Dostupni linkovi

Perović kaže da je incident klasična policijska namještaljka


Bivši predsjednik Liberalnog saveza Slavko Perović ocijenio je da je incident u Herceg Novom, u kojem je povrijeđen, “klasična policijska namještaljka”.

Perović je Televiziji Vijesti kazao da je sjedio sa prijateljem u kafiću, da nikoga nijesu provocirali, niti narušavali javni red i mir.On tvrdi da je u jednom trenutku pošao do toaleta i da je, kada se vratio, zatekao tri specijalca.

„Ovaj srednji, mislim da se preziva Jauković, školski me je razvalio boksom u bradu odozdo, iz sve snage. To je bio toliko jak udarac da sam ja pao, i prilikom pada, zapravo kad me je udario, on me je gurnuo na čeličnu ogradu kafića, i ja sam tu polomio rebro i pao u nesvijest“, naveo je Perović.

Prema njegovim riječima, specijalci su mu nakon toga stavili lisice.

Uprava policije je saopštila da policajac Božidar Jauković neće obavljati te poslove do izjašnjenja tužioca u vezi incidenta u ugostiteljskom objektu u Herceg Novom, u kojem je Perović povrijeđen.

Direktor Uprave policije Božidar Vuksanović obišao je danas Područnu jedinicu Herceg Novi gdje je na kolegijumu naloženo da se kompletan predmet sa ljekarskom dokumentacijom dostavi Osnovnom državnom tužiocu na ocjenu i mišljenje.

Tužilac treba da se izjasni da li ima elemenata krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti ili drugog krivičnog djela, kao i da li su službenici Područne jedinice Herceg Novi prekoračili zakonska ovlašćenja u primjeni sredstava prinude.
XS
SM
MD
LG