Dostupni linkovi

U nasilju u Iraku najmanje 7 žrtava


Najmanje sedam osoba poginulo je danas u nasilju u centralnom dijelu Iraka, od kojih su dva lica ubijena u zatvoru u Bagdadu, saopštili su lokalni izvori.

"Zatvorenik, u zatvoru Tasfirat u centralnom dijelu Bagdada, trebalo je da bude odveden u sud, ali je uspio da otme oružje od jednog čuvara i da otvori vatru", izjavio je portparol Ministarstva pravde.

On je dodao da je u pucnjavi ubijen policijski oficir i zatvorski čuvar, dok je drugi čuvar ranjen.Napadač je potom izvršio samoubistvo.

U napadima u okolini Bagdada poginulo je najmanje pet osboba..

Najmanje dva pripadnika milicije koja se bori protiv Al kaide ubijena su, a jedan je ranjen u napadu naoružanih lica na kontrolni punkt u gradu Tarmija, 45 kilometra sjeverno od Bagdada, navodi izvor iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Jedan vojnik je ubijen u Mašahdi, 30 kilometara sjeverno od Bagdada, a tri su ranjena od eksplozije bombe postavljene pored puta, navodi oficir vojske.

Od eksplozije bombe u Abu Graib u blizini Bagdada poginuo je jedan vojnika, a trojica su ranjena.

Naoružana lica ubila su u zapadnom dijelu Bagdada policijskog potpukovnika Nabila Hadija, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova
XS
SM
MD
LG