Dostupni linkovi

Lukšić se sastao sa Lajčakom


Predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić primio je danas ministra vanjskih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka, sa kojim je razgovarao o integracionim procesima Crne Gore u kontekstu skorog početaka pregovora sa Evropskom unijom i nedavno održanog samita Nato u Čikagu.

Lukšić je zahvalio Lajčaku na kontinuiranoj podršci Slovačke i posvećenosti integraciji zemalja zapadnog Balkana.

"Evropska komisija je prepoznala učinak Crne Gore u procesu pridruženja. Za to je veoma važna i pojedinačna podrška država, kao što to čini Slovačka. Otvaranje pregovora sa Crnom Gorom bio bi snažan pozitivan signal cijelom regionu”, rekao je Lukšić.

Lajčak je rekao da je Slovačka kao prijateljska država zainteresovana za uspjeh Crne Gore na putu ka EU i NATO, i u tom smislu će imati dalju podršku Slovačke.

On je istakao na osnovu primjera njegove zemlje da je integracija dobit i za Evropsku uniju i za buduće članice, i u tom kontekstu ohrabrio Crnu Goru da nastavi sa reformama koje vode ka punopravnom članstvu.

"Nema sumnje da je vaša Vlada u potpunosti posvećena evropskim integracijama i to ne samo deklarativno, već suštinski. Kada počnete pregovore, iskustva Slovačke koje vam nudimo mogu vam biti dragocjena”, rekao je Lajčak.
XS
SM
MD
LG