Dostupni linkovi

Policija: Skup protiv Split Pridea nije prijavljen


Splitski Građanski stožer za obranu Rive svoj skup protiv gay parade nije prijavio u zakonskom roku od pet dana prije održavanja skupa pa do sutra mora predočiti policiji koje
osobito opravdane razloge imaju za kašnjenje, doznaje se u splitskoj policiji

Ako predoči opravdane razloge temeljem kojih svoj mirni prosvjed može prijaviti i u roku kraćem od pet dana Stožer će moći održati prosvjed 9. lipnja, ali ga neće moći održati na Rivi jer je na njoj u isto vrijeme već prijavljen drugi skup, to jest Split pride, i morat
će navesti neku drugu adresu, kažu u policiji.

Policija je o tome izvijestila članove Stožera i pisanim zaključkom zatražila obrazloženje prekoračenja zakonskog roka za prijavljivanje skupa, potvrdio je Paško Ugrina iz ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

"Ako se ta građanska inicijativa do sutra popodne ne očituje prijava njihovog skupa će postati neosnovana", rekao je Ugrina.

Po Zakonu o javnom okupljanju, prijava mirnog okupljanja i javnog prosvjeda podnosi se pet dana prije početka održavanja, a iznimno, "iz osobito opravdanih razloga prijavu je dopušteno podnijeti najkasnije 48 sati prije".
XS
SM
MD
LG