Dostupni linkovi

Nikolić sa Demokratskom strankom o novoj vladiPredsednik Srbije Tomislav Nikolić danas će razgovorima sa predstavnicima izborne liste Demokratske stranke nastaviti konsultacije o formiranju nove vlade, koje je počeo u ponedeljak.

Na tom sastanku, kako je najavio predsednik Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu Dušan Elezović, kandidat DS za premijera Boris Tadić će Nikolića obavestiti o tome da postoji parlamentarna većina koju čine DS, koalicija oko SPS, zatim Liberalno-demokratska partija i stranke manjina.

Lider SPS Ivica Dačić je, medjutim, negirao tvrdnju Elezovića da postoji parlamentarna većina, ukazavši da još mora da se razgovara o odnosu prema Kosovu i prema Republici Srpskoj, kao i o ekonomskoj politici buduće vlade.

Nikolić je konsultacije o formiranju vlade počeo u ponedeljak sa Srpskom naprednom strankom koja je osvojila najviše mandata, a nastavak konsultacija najavio je za sredu.

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine rekli su agenciji Beta da neće prisustvovati današnjim konsultacijama sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem o formiranju vlade i da DS ima pun mandat da vodi te razgovore.
XS
SM
MD
LG