Dostupni linkovi

Asad okrivio "spoljne sile" za krizu u Siriji


Sirijski predsednik Bašar al Asad je u govoru u nacionalnom parlamentu okrivio "spoljne sile" za krizu u Siriji.

Asad je dodao da Sirija prolazi kroz svoju najkritičniju fazu od kraja kolonijalizma, prenosi AP. Njegova poruka je slična ranijim govorima u kojma je krivio teroriste za pobunu u zemlji, koja je počela umartu prošle godine, navodi AP.

"Maske su pale i međunarodna uloga u događajima u Siriji je sada očigledna", rekao je predsednik, dodajući da su održani prošlomesečni izbori u Siriji savršen odgovor "kriminalnim ubicama i onima koji ih finansiraju", prenosi AFP.

On je dodao da terorizam eskalira uprkos političkim koracima kakvi su bili parlamentarni izbori.

"Mi nismo suočeni sa političkim problemom, jer da je tako, onda bi ova partija predložila politički program. Mi smo suočeni sa pokušajem da se unese verski razdor, a oruđe za to je terorizam", naveo je Asad.

On je odao počast civilima i "mučenicima" iz redova vojske koji su pali kao žrtve nasilja u Siriji, ističući da njihova krv nije prolivena uzalud.

To je Asadov prvi govor nakon masakra u Huli kada je ubijeno više od 100 ljudi. Istražitelji UN naveli su da ima jakih indicija da su prorežimske snage odogovorne za bar deo ubistava u Huli.
XS
SM
MD
LG