Dostupni linkovi

Festival mediteranskog filma u Splitu


Na ovogodišnjem, petom "Festivalu mediteranskog filma Split", koji je otvoren sinoć, a održavat će se do 9. lipnja na nekoliko gradskih lokacija, među kojima je kinoteka Zlatna vrata, ali i popularna gradska plaža Bačvice, prikazat će se nekoliko desetaka dugometražnih filmova i dva programa kratkih filmova.

Kako je na predstavljanju programa festivala kazao direktor Alen Munitić, Split će i ove godine donijeti najbolje od filmske industrije mediteranskih zemalja.

U nekoliko programa će biti prikazano 50 dugometražnih i kratkometražnih filmova.

Posebnu pozornost organizatori Festivala će i ove godine posvetiti debitantima, a dolazak na festival su već potvrdili brojni gosti koji će sudjelovati na radionicama i predavanjima.

Najavljena je i besplatna projekcija filma na plaži Bačvice, a sve to kao poklon publici koja je organizatore podržavala svih pet godina trajanja, čulo se na predstavljanju.

Gostovanje festivala prvi će se put održati i izvan Splita, i to u kinu Europa u Zagrebu, ali nakon završetka Festivala u Splitu.

Osim najavljenih iznenađenja publiku će zasigurno zadovoljiti najavljeno prikazivanje "Cezar mora umrijeti", inače dobitnika "Zlatnog medvjeda" u Berlinu, potom izraelske "Fusnote" s nominacijom za Oskara, te naposljetku grčkog filma "Alpe", koji je na festivalu u Veneciji osvojio nagradu za najbolji scenarij.
XS
SM
MD
LG