Dostupni linkovi

Crna Gora: Formiran policijski tim za nerasvjetljena ubistva


Direktor crnogorske policije Božidar Vuksanović potvrdio je danas da je formiran specijalni policijski tim za rasvjetljavanje ubistava u Crnoj Gori.

Vuksanović je podgoričkom radiju "Antena M" kazao da je formiran tim od 40 profesionalaca kojima su dati predmeti teških, nerasvijetljenih ubistava. Oni će sedmično informisati direktora policije o rezultatima u istragama.

Direktor policije je početkom godine, kada je preuzeo dužnost, najavio da će rasvjetljavanje ubistava, posebno starijih predmeta, biti jedan od pritorireta u njegovom radu.

U Crnoj Gori ima oko 40 nerasvijetljenih ubistava. Među njima su ubistvo vlasnika podgoričkog "Dana" Duška Jovanovića, pratioca književnika Jevrema Brkovića, Srđana Vojičića, prošlogodišnje ubistvo vlasnika hotela "Avala" i "Bjanka" Dragana Bećirovića u Budvi.

Više od deceniju nisu poznate ubice nekadašnjeg savjetnika predsjednika Crne Gore Gorana Žugića, funkcionera crnogorske tajne policije Darka Raspopovića, te vlasnika više lokala i kockarnice u Podgorici Blagote Baje Sekulića.

Policija ni danas ne zna ko je odgovoran za smrt brata i sestre Darija i Marije Šurine, koji su stradali 2003. godine od razorne eksplozije u Budvi u kojoj je uništena njihova porodična kuća.
XS
SM
MD
LG