Dostupni linkovi

U sukobima vojske i pobunjenika poginulo 14 sirijskih vojnika


Sirijski pobunjenici, koji se bore da svrgnu predsjednika Bašara al Asada, ubili su danas šest vojnika u južnoj provinciji Dera, a najmanje osam u sukobima u predgrađu Damaska.

"Došlo je do teških sukoba između sirijskih snaga i pripadnika opozicije u Deri, što je rezultiralo smrću najmanje šest sirijskih vojnika", saopšteno je iz Sirijske opservatorije za ljudska prava.

Iz Opservatorije dodaju da je bilo nasilnih sukoba u Al Goti blizu Damaska, te da je nastradalo najmanje osam sirijskih vojnika.

Saopšteno je i da su danas ubijena najmanje dva civila - jedan tokom vojne racije u Damasku a drugi u pucnjavi u gradu Homsu gdje, prema tvrdnjama aktivista, vojska granatira dijelove grada koje naseljava opozicija.

Petnaestomjesečni ustanak pokazuje znake nastanka civilnog rata, budući da pobunjenici tvrde da se moraju boriti da zaštite civile kako ih ne bi masakrirale Asadove snage.

Posmatrači UN su 25. maja prijavili smrt više od sto muškaraca, žena i djece u zapadnoj regiji Hula, navodeći da su Asadove snage vjerovatno odgovorne za masakr.
XS
SM
MD
LG