Dostupni linkovi

Dačić: Recipročno odgovoriti na napade na Srbe na Kosovu


Potpredsjednik Vlade Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija mora odgovoriti čvrsto na napade na Srbe na sjeveru Kosova.

"Mora se odgovoriti recipročno. To je odnos u medjunarodnoj zajednici. Kakva je to recipročnost, neka vode računa oni koji o tome govore. Ako neko misli da neko može da napada Srbe na severu Kosova nekažnjeno, onda Srbija nema nikakvu državnu politiku", kazao je Dačić novinarima u Banjaluci poslije sastanka sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom.

On je dalje ocijenio da Srbija nema jasnu politiku u pogledu Kosova.

"Veoma je važno da Srbija ima jasne stavove o svim pitanjima, i o pitanju Kosova i Metohije, naravno i o drugim pitanjima, o Republici Srpskoj. Treba da imamo jasne stavove, da znamo koji su ti stavovi, da ih čvrsto branimo i da imamo odlučnost da ih sprovodimo", kazao je Dačić.

Navodeći da Srbija nema nijedan od tih stavova, on je rekao da zbog toga "stanje svaki put ide u sve lošijem pravcu".

On je ponovio da se zalaže za razgraničenje na Kosovu, ali da to nije državna politika.

"U Srbiji se ne slažu sa tim. Ne znam samo sa čim se slažu, jer ne preduzimaju ništa. Nije državna politika da se zalažemo za Srbe na severu Kosova, a državna politika je da branimo suverenitet na Kosovu. Pa kako ga onda branimo?, kazao je Dačić.
XS
SM
MD
LG