Dostupni linkovi

U Sarajevu održana komemoracija novinaru Nisvetu Džanki


U RTV domu u Sarajevu održana je komemoracija preminulom novinaru i voditelju serijala "Pozitivna geografija", Nisvetu Džanki.

Komemoraciji je prisustvao veliki broj Džankinih kolega, prijatelja i rodbine, ali i predstavnika medija, političara te ličnosti iz javnog i kulturnog života.

Sa strane je postavljena knjiga žalosti.

Komemoraciju je otvorio vidno potreseni generalni direktor RTVFBiH Džemal Šabić.

"Ova je zgrada imala sreće te neke '98., '99. godine da je tada došao Nisvet Džanko te obogatio i ovu zgradu i televiziji u to vrijeme, a i poslije. Ako pogledate sliku u novinama, lice tog čovjeka izgleda kao bajka i puno je velikih priča. Izgleda da velike priče žive sa velikim ljudima. Iza Nisveta Džanke i velikih priča koje je ispričao ostaju njegovi najbliži i njegova kćerka", rekao je Šabić a prenosi portal radiosarajevo.ba.

O Džanki su govorili Mirza Huskić, predsjednik sindikata javnih RTV servisa, Nađa Ridžić, predsjednica Društva novinara BiH, dugogodišnji prijatelj i kolega Nenad Đurić kao i rudar iz Kaknja te organizator korida Milenko Srdić.

Dženaza Nisvetu Džanki održat će se, po njegovoj želji, sutra u 15 časova na groblju u Buča potoku - nepopularnom sarajevskom naselju za koje je bio toliko vezan, saopćio je na kraju komemoracije Đurić.
XS
SM
MD
LG