Dostupni linkovi

Vatikanski list uvodi podlistak za žene


Vatikanski dnevnik L'Osservatore Romano objavio je da počinje izdavati podlistak namijenjen ženama. Prvi put u našoj povijesti dužoj od stoljeća, od danas će L'Osservatore Romano svaki zadnji četvrtak u mjesecu objavljivati ženski podlistak, kaže se u priopćenju na internetskoj stranici toga lista.

Prvo izdanje priloga Žene, Crkva, Svijet, na četiri stranice u boji, na kioscima će se pojaviti u četvrtak. Po priopćenju koje potpisuje direktor lista Giovanni Maria Vian, taj su prilog s entuzijazmom i odlučnošću osmislile i uredile kolegice, kako bi se popravio prikaz žena, Crkve i svijeta u vatikanskome listu. Novi je prilog, kaže Vian, dio pokušaja da se dnevnik utemeljen 1861. svidi široj populaciji.

Urednici obećavaju da neće izbjegavati teška pitanja s kojima su suočene katolikinje. On će informirati čitatelje o položaju žena, i neće izbjegavati osjetljive teme, poput prokreacije, dostupnosti kulture i emancipacije, kaže urednica Lucetta Scaraffia. Prvo će izdanje biti posvećeno slavnim ženama Crkve i onima koje zaslužuju veće priznanje, najavljeno je.
XS
SM
MD
LG