Dostupni linkovi

Musliu: Oslobođeni Albanci osumnjičeni za ratni zločinPet Albanaca iz Bujanovca koji su 4. maja uhapšeni pod optužbom da su počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva pušteni su na slobodu, izjavio je danas predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliu.

Musliu je za agenciju Beta potvrdio da su iz pritvora pušteni i da se već nalaze u svojim kućama Eljhami Salihi, Mustafa Limani, Šerif Abdiri, Nedir Sefedini i Sevdai Emurlahi iz Velikog Trnovca, opština Bujanovac.

"Svi koji su bili u zatvoru u Beogradu su oslobođeni, a koliko je meni poznato njima nije uvedena mera kućnog pritvora već su svi oslobođeni optužbe. U pritvoru su još trojica koji su uhapšeni u istoj akciji, koji nisu bili optuženi za ratne zločine, a koji se nalaze u zatvoru u Vranju", kazao je Musliu.

U akciji Žandarmerije koja je izvedena po nalogu Tužilaštva za ratne zločine iz Beograda 4. maja uhapšeni su, pored osumnjičenih za ratni zločin, i Gzim Gaši, Izet Ćazimi i Bljerim Duraki koji se terete za pružanje otpora prilikom hapšenja.

Njih trojica su još u pritvoru u Okružnom zatvoru u Vranju.
XS
SM
MD
LG