Dostupni linkovi

U Dagestanu ubijen zamenik ministra


Zamenik ministra sporta Dagestana, nekadašnji osvajač srebrne medalje u rvanju Nasir Gadžihanov ubijen u utorak uveče u glavnom gradu Mahačkali.

Portparol ministarstva Vjačeslav Gasanov saopštio je da su na Gadžihanova, koji se nalazio u automobilu, pucale nepoznate osobe iz automatskog oružja i ubile ga.

Za sada nema informacija o mogućem motivu ubistva. Gadžihanov je bio trostruki prvak Evrope u rvanju, a na Svetskom prvenstvu 1990. godine, u kategoriji boraca do 74 kilograma, osvojio je srebrnu medalju.

Više od 10 godina pošto je ruska federalna vojska srušila islamsku vladu u Čečeniji, takodje smeštenoj u regionu Severnog Kavkaza, snage bezbednosti vode borbu sa ekstremistima, u čije redove pristupaju sve više onih koji su ogorčeni zbog siromaštva i rasprostranjene korupcije.

U Dagestanu, naseljenom pretežno muslimanskim stanovništvom, gotovo svakodnevno dolazi do sukoba i bombaških obračuna, naveo je Rojters. U dvostrukom bombaškom napadu 3. maja, ubijeno je 12, a ranjeno više od 100 ljudi u blizini Mahačkale.
XS
SM
MD
LG