Dostupni linkovi

Josipović još nije dobio poziv Nikolića


Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović još nije dobio zvanični poziv na inauguraciju novog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, te ne može da kaže da li će se odazvati, rečeno je danas agenciji Beta u kabinetu hrvatskog predsjednika.

Novoizabrani predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas poslije sastanka sa šefom Delegaicje EU u Srbiji Vensanom Dežerom da će na inauguraciju 11. juna pozvati i svog hrvatskog kolegu Ivu Josipovića.

"Nismo dobili službeni poziv i dok ne dobijemo ne možemo ništa komentarsiti", rečeno je u Josipovićevom kabinetu.

Posle susreta s Dežerom, Nikolić je rekao da nikada neće učiniti ništa što bi pokvarilo odnose Srbije i Hrvatske ili njihova dva naroda.

Izjave Tomislava Nikolića uoči drugog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji za jedan njemački list izazvale su buru u hrvatskoj javnosti i oštra reagovanja političara.

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović poručio je tim povodom da je promjena stavova novoizabranog predsednika Srbije uslov saradnje, te da je poznato da je "istorija njegovog (Nikolićevog) odnosa prema Hrvatskoj loša".

"Ja sam izrazio želju, uvjerenje i nadu sa će on da promijeni svoje stavove i naravno pod tim uslovom je moguća i saradnja", naglasio je hrvatski predsjednik.
XS
SM
MD
LG