Dostupni linkovi

ICO pozdravlja formiranje odbora za jezičku politiku na Kosovu


Međunarodna civilna kancelarija pozdravlja današnju inauguraciju Odbora za jezičku politiku od strane Vlade Kosova kao prvi korak ka formiranju Kancelarije komesara za jezike, pod okriljem Kabineta premijera.

Odbor će biti sastavljen od dvadeset članova koji će predstavljati relevantne institucije, ekspertske i lingvističke zajednice. On će biti odgovoran za pružanje institucionalne podrške za razvoj, sprovođenje i jačanje jezičkih politika, kao i za izbor i preporučivanje na imenovanje od strane premijera pogodnih kandidata za funkciju komesara za jezike.

Međunarodni civilni predstavnik Piter Fejt „pozdravlja napore Vlade Kosova da očuva, promoviše i zaštiti službene jezike i njihov ravnopravni status u Republici Kosovo i da osigura zaštitu drugih jezika kojima se služe kosovske zajednice koji nisu službeni jezici".

„Radujem se skorom formiranju Kancelarije komesara za jezike koja će nadgledati i promovisati primjenu Zakona o upotrebi jezika, kroz savjetovanje o politici, rješavanje problema i rješavanje sporova.“ naveo je Fejt.
XS
SM
MD
LG