Dostupni linkovi

Blic:Ćuruviju na dan ubistva pratili iz centrale Jul-a


Milan Radonjić, bivši šef beogradskog centra DB-a, naređenja o praćenju Slavka Ćuruvije na dan njegovog ubistva izdavao je iz centrale JUL-a, saznaje Blic.

Nekadašnji načelnik je, međutim, na saslušanju u pretkrivičnom postupku prećutao da su naređenja o praćenju vlasnika Dnevnog telegrafa izdavana iz stranke Mire Marković, supruge tadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

Radonjić je u iskazu tvrdio da je na dan ubistva 11. aprila 1999. bio kod svoje majke zbog Uskrsa. Međutim provjerom baznih stanica mobilne telefonije utvrđeno je da se on u to vrijeme nalazi u Venizelosovoj ulici 31 (nekadašnja Ulica Đure Đakovića), gdje je bilo sjedište JUL-a.

To nije dovoljan dokaz protiv Radonjića, ali jeste da se istraga nastavi, kazao je izvor "Blica" upoznat sa istragom o ubistvu Ćuruvije.

Radonjić je na mjesto šefa beogradskog DB-a došao 4. aprila, odnosno samo sedam dana prije ubistva Ćuruvije, dok je deset dana pred ubistvo Mirjana Marković na sjednici odbora JUL- Ćuruviju označila kao glavnog državnog neprijatelja koji je izazvao bombardovanje SRJ i poručila mu da će mu "narod suditi".

Takođe, dan nakon postavljanja Radonjića na čelo beogradskog DB-a u "Politici ekspres" objavljen je tekst "Ćuruvija dočekao bombe", koji je pročitan i u "Dnevniku" na RTS-u.

Markovićeva je Ćuruviji pretila i 1998, podseća "Blic" u svom tekstu.
XS
SM
MD
LG