Dostupni linkovi

Betoniranje još jednog banjalučkog parka


Banjalučki Centar za životnu sredinu na svojoj Facebook stranici danas je objavio, "posljednje“ fotografije parka u centru Banje Luke gdje će uskoro da bude izgrađen još jedan stambeno-poslovni kompleks.

Kako piše portal klix.ba, aktivisti ove organizacije apelovali su na sve Banjalučane, ali i one savjesne građane da se suprotstave uništavanju zelenih površina u gradu na Vrbasu.

"Dragi sugrađani, ovom prilikom želimo da podijelimo sa vama fotografije koje smo danas napravili, jer uskoro možemo očekivati da stabla budu srušena, a na njihovom mjestu počnu da niču zgrade. Sigurno se pitate kako je moguće da se ovo događa", navode iz Centra za životnu sredinu.

Oni zaključuju kako će pokušati zaustaviti one koji ne znaju koja je vrijednost zelenih površina i očuvane životne sredine u gradu, ili jednostavno imaju finansijski interes da to učine, ali da im je za to neophodna i pomoć građana. Na mjestu parka, to jeste nekadašnjem zemljištu Medicinske elektronike u Banjoj Luci, koje je danas u vlasništvu biznismena Mile Radišića, trebalo bi da bude izgrađen veliki stambeno-poslovni kompleks.

Prostor oko parka, odnosno budućeg gradilišta danas je ograđen, a prema najavama građevinski radovi trebali bi da počnu uskoro.

Mile Radišić je već poznat javnosti zbog malverzacija tokom kupovine akcija Medicinske elektronike, za šta mu se sudilo, ali je oslobođen svih optužbi.
XS
SM
MD
LG