Dostupni linkovi

MANS: Prijave protiv Lukšića i ĐukanovićaMreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) podnela je krivičnu prijavu protiv sadašnjeg i bivšeg crnogorskog premijera, Igora Lukšića i Mila Đukanovića zbog kršenja ugovora o dokapitalizaciji Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i držanja novca od tog procesa u Prvoj banci.

MANS je podneo prijavu i protiv potpredsednika vlade Crne Gore Vujice Lazovića, kao i osam članova menadžmenta EPCG.

Iz MANS-a su naveli da se svi oni sumnjiče da su, na organizovan način, izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, tako što su, koristeći svoje pozicije, omogućili da se desetine miliona evra od dokapitalizacije EPCG drže u Prvoj banci, umesto da se taj novac investira.

Ta nevladina organizacija, na čijem čelu je Vanja Ćalović, ukazala je da je zbog izostanka investicija energetska mreža u Crnoj Gori u izuzetno lošem stanju, što dovodi do velikih gubitaka, koje i dalje plaćaju građani kroz račune za struju.

Ovim su potrošači direktno oštećeni, a jedinu korist ima Prva banka koja okretanjem desetina miliona evra ostvaruje profit, navode u MANS-u.

Podseća se da je Prva banka u većinskom vlasništvu Aca Đukanovića, brata bivšeg premijera Crne Gore, kao i da je i sam Milo Đukanović jedan od akcionara banke.
XS
SM
MD
LG