Dostupni linkovi

Nikolić u četvrtak polaže zakletvuNovoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić položiće u četvrtak 31. maja zakletvu, čime će početi svoj petogodišnji mandat.

Nikolić je novinarima ispred zgrade Predsedništva, posle sastanka sa predsednicom Skupštine Srbije Slavicom Đukić Dejanović, rekao da će svečana inauguracija biti 11. juna.

On je kazao da će u četvrtak biti održane dve sednice parlamenta, prva na kojoj će biti verifikovani mandati poslanicima novog saziva i druga na kojoj će on položiti zakletvu.

Nikolić je istakao važnost brzog formiranja nove vlade i dodao da pregovori o tome intenzivno traju od 6. maja i da tu nije bilo mogućnosti da se neka druga koalicija formira.

On je rekao da će, onog časa kad se pojavi neko ko iza sebe ima većinu u Skupštini, dodeliti mandat za sastav vlade.

"Ako to ne bude do ponedeljka, otpočeću razgovore sa predstavnicima političkih stranaka po redosledu, odnosno broju osvojenih mandata", rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da će brzo formirati kabinet predsednika u kojem će ostati stručni ljudi, a da će sa Tadićem otići deo kabineta koji je on kao predsednik Republike imao pravo da dovede.

Upitan da li je dobio neki savet od Tadića, Nikolić je rekao da je bolje da se osloni na sebe.

"Ne daj Bože da mi da savet, izgubio bih sledeće izbore", kazao je Nikolić.
XS
SM
MD
LG