Dostupni linkovi

Sanaderovi tast i tašta odbili da svedočeTast i tašta bivšeg premijera Hrvatske i bivšeg predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ive Sanadera danas su pred Županijskim sudom u Zagrebu odbili da
svedoče protiv zeta kome se sudi za korupciju u slučaju "Fimi-medija".

Ivo i Karmela Šarić iskoristili su zakonsko pravo da ne svedoče protiv člana porodice. Na zahtev Sanaderovih tasta i tašte iz sudskog spisa su izdvojeni njihovi iskazi iz istrage koji se u postupku neće moći koristiti kao dokaz.

"Ako sam nešto i rekao neka se to ukine", rekao pred sudskim većem Sanaderov tast Ivo Šarić poručivši da ne želi da svedoči.

Roditelji supruge Ive Sanadera, Mirjane Sanader, trebalo je da budu svedoci tužilaštva.

Na zahtev Sanaderove odbrane trebalo je da budu prvi svedoci u slučaju "Fimi-medija".

Iako se tužilaštvo protivilo tom zahtevu, sudsko veće je prihvatilo argument odbrane da zbog njihovih godina i narušenog zdravlja postoji mogućnost da kasnije neće moći da budu svedoci.

Tastu i tašti Ive Sanadera tokom istrage o crnim fondovima HDZ-a blokirani su bankovni računi i imovina za koju tužilaštvo sumnja da je finansirao Sanader nelegalno stečenim novcem.

Hrvatski mediji su pisali da je Ivo Šarić ispitan jer ga je navodno Sanader koristio za prikrivanje nekih koruptivnih aktivnosti, a utvrđeno je i da su neki njegovi potpisi na štednim knjižicama u Austriji bili falsifikovani.

Roditelji Sanaderove supruge su, kako su pisali pojedini mediji, u istrazi rekli da ih je zet iskoristio, da im je donosio dokumenta, a oni na poverenje potpisivali iako nisu znali šta potpisuju.

Navodno do istrage nisu ni znali da su vlasnici nekih nekretnina.
XS
SM
MD
LG