Dostupni linkovi

Dačić: Nećemo dozvoliti monopol DS-a i SNS-a


Zadatak koalicije SPS-PUPS-JS je da ne dozvoli monopol DS-a i SNS-a na političkoj sceni, poručio je danas predsjednik SPS-a Ivica Dačić.

Dačić je u Centru „Sava“ na prvoj sjednici Glavnog odbora SPS poslije izbora rekao da će koalicija oko SPS-a sutra nastaviti razgovore sa Demokratskom strankom o formiranju vlade i da DS treba da ima premijera i vodi razgovore o formiranju vlade.

Prema njegovim riječima, DS treba da napravi većinu ako je to moguće, a ako ne, to treba da saopšti javnosti.

Dačić je ponovio da je istinski pobjednik izbora koalicija SPS-PUPS-JS, da su SNS i DS suštinski, uprkos rezultatima, izgubili izbore, ali su ipak dobili predsjednika Srbije i, najverovatnije, premijera, javljaju beogradski mediji.

On smatra da građani u koaliciji formiranoj oko socijalista „vide ozbiljnu nadu u promenu nabolje“, a da je dosadašnji demokratski potencijal pretrpio kolaps, te da je zadatak koalicije SPS-PUPS-JS da ne dozvoli monopol demokrata i naprednjaka na srpskoj političkoj sceni.

Ističući da koalicija SPS-PUPS-JS želi da uđe u kompetentnu vladu koja će voditi jasnu politiku, Dačić je ponovio da "postoji i treća Srbija i da je ne mogu podeliti kao slavski kolač“.
XS
SM
MD
LG