Dostupni linkovi

Nikolić dao ostavku na mjesto predsjednika SNS-a


Novoizabrani predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u četvrtak je na sjednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) podnio ostavku na mjesto predsjednika te stranke, ostavivši je na vođenje svom dosadašnjem zamjeniku Aleksandru Vučiću, do izbora novog predsjednika.

Svoju ostavku na mjesto predsjednika SNS-a, ako postane predsjednikom Srbije, Nikolić je najavljivao još tijekom predizborne kampanje, govoreći kako on želi biti predsjednik svih građana Srbije.

U obraćanju glavnom odboru SNS-a Nikolić je poručio kako će tražiti da u predsjednika Srbije službeno bude inauguriran najkasnije do 1.lipnja, te najavio kako će njegov prvi službeni posjet biti posjet Bruxellesu, 12. lipnja.

Također je najavio da će mandat za sastavljanje nove vlade ponuditi SNS-u te da će ga, ne budu li oni taj mandat iskoristili, dati "u lošije ruke".

Poručujući kako "puna srca" do kongresa SNS-a stranku ostavlja na vođenje svom zamjeniku Aleksandru Vučiću, te da je "jedino demokratski i civilizirano i jedino pošteno" da on (Nikolić) bude predsjednik svih građana, Nikolić je tijekom svoga obraćanja jednoga trenutka i zaplakao.

Za novog predsjednika Srbije Tomislav Nikolić je izabran u nedjelju 20. svibnja, u drugom krugu predsjedničkih izbora, u kojem je osvojio više glasova od njegova protukandidata Borisa Tadića.

Skupština SNS-a, na kojoj se očekuje izbor novog predsjednika stranke, trebala bi, kako su ranije prenijeli mediji, biti održana do kraja ove godine.
XS
SM
MD
LG