Dostupni linkovi

Fejt podržao osnivanje Administrativne kancelarije u severnoj Mitrovici


Međunarodna civilna kancelarija na Kosovu podržava današnju odluku Vlade Kosova o osnivanju nove Administrativne kancelarije u severnoj Mitrovici (AKSM).

Međunarodni civilni predstavnik (ICR) Piter Fejt je rekao:

„Odluka Vlade o osnivanju Administrativne kancelarije Severna Mitrovica je predviđena Sveobuhvatnim predlogom za rešenje statusa (SPRS) koja građanima severnog dela Kosova pruža visok stepen decentralizacije. To je sledeći tehnički korak ka formiranju zasebne opštine u Severnoj Mitrovici, kao što je predviđeno SPRS-om.“

„Podstičem Vladu da iskoristi iskustvo formiranih opština sa većinskim srpskim stanovništvom južno od reke Ibar uključivanjem građana na severu sa ciljem pružanja legitimne lokalne demokratije, ekonomskog razvoja i zaštite tradicionalnog načina života svih”, naveo je Fejt.

Odluka pokazuje da je Vlada privržena pružanju niza usluga svim svojim građanima, potpuno odgovorno i transparentno, kaže se u saopštenju.

AKSM će obezbediti oko 80 novih radnih mesta i raspolagati budžetom u iznosu od oko 4 miliona godišnje za osnovne usluge i infrastrukturne projekte u severnoj Mitrovici.
XS
SM
MD
LG