Dostupni linkovi

Dačić: Bez dogovora o parlamentarnoj većini i imenima


Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da Koalicija SPS-Partija ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvena Srbija sa kim nije postigla bilo kakav dogovor o parlamentarnoj većini, jer niti je Demokratska stranka , niti Srpska napredna stranka ili bilo koja druga stranka uputila toj koaliciji bilo kakav prijedlog o formiranju vlade.

"Nikakvi dogovori nisu postignuti ni sa kim, ni o parlamentarnoj većini, niti o personalnim pitanjima", rekao je Dačić Tanjugu.

On je podsjetio da je više puta, i prije i poslije izbora, rekao da je za koaliciju oko socijalista najbitnije pitanje - ko ulazi u vladu i koja je politika te vlade. "Za sada ne postoji bilo koji prijedlog koji bi bio prihvatljiv za našu koaliciju", istakao je Dačić.

On je ponovio da se protivio istovremenom održavanju parlamentarnih i predsjedničkih izbora, jer to može dovesti do političke nestabilnosti u zemlji.

Dačić je poručio da neće sudjelovati u postizbornoj reviziji svog izbornog rezultata.

"Mi smo spremni da doprinesemo političkoj stabilnosti Srbije, čak i ako to znači naš odlazak u opoziciju", kazao je Dačić.
XS
SM
MD
LG