Dostupni linkovi

Bevanda i Lambsdorff o političkoj situaciji u BiH


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda primio je danas u Sarajevu povjerenika za jugoistočnu Evropu MVP-a SR Njemačke Nikolausa Grafa Lambsdorffa s kojim je razmijenio mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Bevanda je informirao povjerenika Lambsdorffa o koracima koje je poduzelo Vijeće ministara BiH da bi ubrzalo evropski put BiH te istaknuo da je u kratkom roku riješen problem budžeta za 2011. godinu, usvojen Globalni fiskalni okvir 2012.-2014. te kreiran budžet za 2012. godinu.

“Formiranje Vijeća ministara BiH bilo je pozitivan signal iz BiH,” rekao je Lambsdorff te izrazio zadovoljstvo službenog Berlina dosadašnjim angažmanom Vijeća ministara BiH u kreiranju pozitivne političke atmosfere u BiH.

Naglasio je da BiH treba energičnu vladu koja će zemlju povući naprijed ka EU.

“Očekujemo da će se pozitivni politički procesi u BiH nastaviti skorim usvajanjem budžeta za 2012. godinu i iznalaženjem rješenja za primjernu resude "Sejdić- Finci", čime bi se u potpunosti deblokirao europski put BiH", kazao je Bevanda.
XS
SM
MD
LG