Dostupni linkovi

Dačić: Sve će biti komplikovanijeKomentarišući pobedu Tomislava Nikolića u drugom krugu predsedničkih izbora, lider SPS-a IvIca Dačić izjavio da će od sada sve biti komplikovanije. Na pitanje da li dosadašnji koalaicioni dogovori sa DS-om nastavljaju da važe, Dačić je rekao da nova situacija postavlja novu poziciju na političkoj sceni.

"To znači da mandatara postavlja predsednik i pitanje je kome će dati mandat. Svakako sve će biti komplikovanije" rekao je Dačić za Blic.

Nakon parlamentarnih izbora i prvog kruga predsedničkih izbora 6. maja, koalicija SPS- PUPS-JS postigla je dogovor s koalicijom "Izbori za bolji život" čiji je stožer DS da započnu razgovore o formiranju zajedničke vlade nakon drugog kruga predsedničkih izbora.

Novoizabrani predsednik Srbije je na konferenciji za novinare, nakon proglašenja pobede, rekao da je razgovarao sa liderom socijalista, oko čije podrške će se lomiti buduća vlada. "Razgovarao sam sa gospodinom Tadićem. Kulturno i ozbiljno. Hvala mu na čestitkama", rekao je Nikolić.
XS
SM
MD
LG