Dostupni linkovi

Nikolić za dobre odnose u regionu


Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić koji je, po prvim rezultatima, pobedio na izborima za predsednika Srbije, izjavio je večeras da će imati dobre odnose sa predsednicima svih država u regionu i najavio da će posetiti Moskvu, Brisel i Vašington.

"Imaću dobre odnose sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i drugim predsednicima države u regionu jer se sa ljudima koji vode države i narode, odnosi ne grade na ličnim simpatijama", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Naveo je da on "nema genetske predispozicije" da mrzi Hrvatsku i da je potrebno "samo da Hrvatska pokaže da je zaslužila" da bude članica EU i da reši pitanje proteranih Srba i njihove imovine.

Najavio je i da će tražiti sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, jer je "Nemačka glavni saveznik Srbije".

Nikolić je dodao da je prihvatio poziv Jedinstvene Rusije da 25. maja govori na kongresu stranke Vladimira Putina u Moskvi i da bi "drage volje" otišao na taj kongres.

Naveo da je Crna Gora država sa kojom Srbija sada ima lošije odnose nego sa Hrvatskom.

"To je meni neprirodno, u Crnoj Gori živi mnogo građana koji se izjašnjavaju kao Srbi i njima treba omoguchiti najbolje uslove za život, a njihovoj deci najbolje uslove za napredovanje i na tome chu intenzivno raditi i sa vlašchu i sa opozicijom u Crnoj Gori", rekao je Nikolić.
XS
SM
MD
LG