Dostupni linkovi

Danas glasaju državljani Srbije u SAD, Kanadi i Britaniji


Državljani Srbije u nekoliko stranih država u subotu glasaju u drugom krugu predsjedničkih izbora koji će u Srbiji biti održani u nedjelju, dok će jedan dio građana Srbije u u drugim državama u kojima žive glasati u nedjelju, kada i ostali građani Srbije.

U subotu glasaju građani Srbije koje žive u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Velikoj Britaniji, dok će u preostalih 19 zemalja glasanje biti omogućeno u nedjelju, prenose beogradski mediji.

Ukupno je organizovano 38 biračkih mjesta, a u nedjelju će, kako se navodi, glasati građani Srbije u Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Kipru, Libiji, Luksemburgu, Makedoniji, Rumuniji, Ruskoj Federaciji, Njemačkoj, Sloveniji, Francuskoj, Holadniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj.

Na izborima za predsjednika Srbije građani biraju između kandidata koalicije oko vladajuće Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića i kandidata opozicione Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića.

Tadić i Nikolić osvojili su najveći broj glasova među 12 kandidata, koliko ih je učestvovalp u prvom krugu izbora za predsjednika Srbije održanom 6. maja, kada su u Srbiji takođe održani i parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.
XS
SM
MD
LG