Dostupni linkovi

Obama i Hollande: Dati prednost ekonomskom rastu


Američki predsjednik Barack Obama rekao je nakon susreta s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom u Bijeloj kući u petak da bi se skupina G8 trebala usredotočiti na načine poticanja rasta zajedno s budžetskom štednjom u Europi kako bi se ublažila kriza euro zone, javile su agencije.

"Predsjednik Hollande i ja suglasili smo se da je to pitanje od iznimne važnosti ne samo za Europljane nego i svjetskou ekonomiju", rekao je Obama novinarima nakon njihovog razgovora u Ovalnom uredu.

"Veselimo se plodnom razgovoru kasnije večeras i sutra s ostalim čelnicima G8 o tome kako možemo odgovorno pristupiti fiskalnoj konsolidaciji povezanoj sa snažnim programom rasta", rekao je Obama.

Hollande je rekao kako je s američkim predsjednikom razgovarao o važnosti davanja prvenstva ekonomskom rastu.

Dvojica čelnika razgovarali su o zajedničkoj zabrinutosti zbog Grčke te uvjerenju o važnosti zadržavanja Grčke u euro zoni, rekao je Hollande koji je u prvom posjetu Washingtonu nakon pobjede na izborima ovoga mjeseca.

Hollande je također rekao kako je podsjetio Obamu na svoje obećanje iz predizborne kampanje da će povući francuske borbene postrojbe iz Afganistana do kraja 2012.
XS
SM
MD
LG