Dostupni linkovi

Lagumdžija u Londonu sa predstavnicima EBRD


Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija je danas u Londonu sa aktuelnim predsjednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Tomasom Mirovom razgovarao o aktuelnim projektima ove finansijske institucije koji se realizuju u BiH.

U saopštenju Ministarstva vanjskih poslova BiH navodi se da Lagumdžija, kao guverner EBRD-a za BiH, učestvuje na redovnom godišnjem zasjedanju Savjeta guvernera ove monetarne institucije, gdje je imao niz bilateralnih sastanaka sa najvišim zvaničnicima finansijskih institucija.

Lagumdžija je sa Mirovom i potpredsjednikom Evropske investicione banke Antonom Ropom razgovarao o realizacija projekta koji su godinama stajali u mjestu, a na kojima se protekle godine ubrzano radilo, prvenstveno na projektu Koridora 5-C, što su pozdravili predstavnici ovih finansijskih institucija.

Sagovornici su izrazili obostrano očekivanje da će realizacija ugovorenih projekata teći brže.

Čelnici EBRD-a i Evropske investicione banke istakli su da će i dalje nastaviti sa ulaganjima u projekte infrastrukture, a iskazali su veliku zainteresovanost za ulaganja u privatni sektor.

Lagumdžija se sastao sa regionalnim direktorom Kuvajtskog fonda šeikom Valed Al-Baharom sa kojim je razgovarao o konkretnim modalitetima na realizaciji projekata u BiH, a posebno na projektima Koridora "5-C", zdravstva i obrazovanja.
XS
SM
MD
LG