Dostupni linkovi

Nikolić i Tadić o Kosovu i kriminalu


Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić poručio je u sredu u TV-duelu da u slučaju da pobedi na izborima 20. maja neće menjati politiku "I Evropa i Kosovo", dok je njegov protivkandidat iz Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić uzvratio da je to promašena politika.

"Neću odustati od politike i Evropa i Kosovo", rekao je Tadić na RTS-1 i istakao da se sa predsednikom SPS Ivicom Dačićem dogovorio da buduća vlada Srbije nastavi dosadašnju politiku prema Kosovu i prema EU.

Govoreći o Kosovu, Nikolić je rekao da o Kosovu treba pregovarati, ali je optužio Tadića da izbegava da preuzme odgovornost i da ne želi da se unutar Srbije postigne konsenzus o politici prema Kosovu.

Tadić je izjavio u TV-duelu izjavio da je Srbija postigla najveće rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala dok je DS bila na vlasti, dok je Nikolić rekao da su DS i Tadić odgovorni za cvetanje korupcije i kriminala, i da vlast zataškava afere.

"Gospodine Nikoliću, nemate nikakvo delo u borbi protiv organizovanog kriminala, niti u jednoj oblasti politike i zato nećete biti izabrani. Vaš finansijer Dušan Stupar je uhapšen zbog odnošenja opreme iz pančevačke Azotare i poljoprivreda je oštećena zbog toga. Svi moji nekadašnji optuženi za korupciju su prešli u SNS", rekao je Tadić.

Nikolić je uzvratio da je Tadić "obmanut" jer su za zloupotrebe u Azotari odgovorni kadrovi Socijalističke partije Srbije, a da je Stupar uhapšen tokom izborne kampanje da bi oni ostali na slobodi, dok je Knežević prešao iz DS u SNS jer je u DS bio "reketiran".
XS
SM
MD
LG