Dostupni linkovi

Nikolić - Kazniti DS, Tadić - Nikolićeva politika opasna


Kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za predsednika Srbije Tomislav Nikolić pozvao je večeras birače da glasaju za njega i da, zbog loših rezultata, kazne Demokratsku stranku i njenog kandidata Borisa Tadića, koji je uzvratio da je Nikolićeva politika opasna i nepredvidljiva i da je on izmislio krađu izbora.

Nikolić je u TV duelu na Radio-televiziji Srbije optužio Tadića i njegove saradnike da "nekontrolisano rade šta hoće" i optužio vlast za izbornu krađu, a Tadić odbacio optužbe rekavši Nikoliću da je izmislio optužbe.

"Aktuelna vlast odlučila je da zadrži svoje pozicije bez obzira na izborne rezultate, DS je potrošila desetine miliona evra da oblate Tomislava Nikolića, u toj službi bili svi mediji, takozvani analitičari, direktori javnih preduzeća", rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da državni organi neće da istraze "izbornu krađu", iako nedostaje 20 džakova sa izbornim materijalom.

Nikolić je podsetio na Tadićeva obećanja sa izbora održanih 2008. godine o 200.000 novih radnih mesta i 1.000 evra po akciji, najveće plate u regionu od 720 evra, a danas su 320 evra.

Tadić je uzvratio da Nikolićeve optužbe o krađi izbora neutemeljene.

"Vi dobro znate da je ono što ste rekli apsolutna neistina, jer biste odavno pokrenuli sudski postupak ili biste, pošto ne verujete u naše sudove i tužilaštva, otišli u sud u Strazburu. Ovako strašno teške reči i optužbe nisu primerene ovakvoj debati", rekao je Tadić.

Tadić je naveo da prihvata da je nezaposleno 200.000 ljudi više, ali da su prethodni izbori održani 2008. godine, pre izbijanja ekonomske krize.
XS
SM
MD
LG