Dostupni linkovi

Crna Gora: U Skupštini sprečena tuča Laloševića i Mandića


Sednica Skupštine Crne Gore prekinuta je nakon žučne rasprave dvojice opozicionara, lidera Nove Andrije Mandića i potpredsednika SNP-a Vaslija Laloševića.

Fizički kontakt sprečio je Velizar Kaluđerović (SNP), koji je stao ispred Laloševića ne dozvoljavajući mu da izađe da se obračuna sa Mandićem.

Raspravi Mandića i Laloševića prethodilo je odbijanje predsedavajućeg Rifata Rastodera da poslaniku Nove Radojici Živkoviću da reč.

Povod za svađu bilo je poslaničko pitanje Živkovića, koji je konstatovao da je kandidat za sudiju u Bijelom Polju Mirjana Knežević odbijena jednoglasnom odlukom Sudskog saveta "samo zato što je srpske nacionalnosti".

Nakon toga reagovao je Neven Gošović (SNP) koji je i član Sudskog saveta, ističući da odluka nije bila jednoglasna.

Živković je ponovo tražio reč da bi pročitao odluku Sudskog saveta u kojoj se navodi da je odlučeno jednoglasno, ali mu Rastoder nije dozvolio.

U trenutku dok je Andrija Mandić pravdao zahtev Živkovića da dobije reč, Vaslije Lalošević se sa svog mjesta uključio u raspravu.

Situacija je kulminirala Mandićevim pozivom Laloševića na obračun, što je sprečio Kaluđerović, dok je u holu intervenisalo i skupštinsko obezbeđenje, koje sprečilo novinare da dođu do poslaničkih klubova Nove i SNP-a.
XS
SM
MD
LG