Dostupni linkovi

Porodica Taton podnela tužbu protiv Srbije i MUP-aPorodica francuskog navijača Brisa Tatona, na smrt pretučenog u Beogradu 2009. godine, podnela je danas Višem sudu u Beogradu tužbu protiv Republike Srbije, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova, kojom od države traži odštetu od 300.000 evra.

Advokat porodice Slobodan Ružić rekao je agenciji Beta da je tužba podneta jer se Republičko javno pravobranilaštvo u roku od 60 dana nije izjasnilo o predlogu za mirno rešenje spora, koji je porodica Taton pravobranilaštvu podnela 15. marta.

Ružić je rekao da je porodica Taton tužila državu, odnosno MUP Srbije, za "pretrpljene nematerijalne štete i duševne boli", a kao razlog se navodi to što policija nije preduzela ništa da bi zaštitila bezbednost francuskih državljana.

Bris Taton je (28) je 17. septembra 2009. pretučen na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza. Nanete su mu teške povrede glave, a od udaraca šipkom po grudima imao je povrede aorte i krvarenje u grudnom košu.
XS
SM
MD
LG