Dostupni linkovi

Oland: Francuska ostaje dosledna u stavu o IranuFrancuska će ostati dosledna u svom čvrstom stavu o iranskom nuklearnom programu, izjavio je francuski predsednik Fransoa Oland u intervjuu za informativnim internet sajt "Slat.fr".

"Ne kritikujem čvrst stav Nikolasa Sarkozija na izveštaj o rizicima širenja nuklearnog naoružanja, već ga potvrđujem istom snagom i istom voljom. Nisam za to da Iran, koji ima pravo da razvija civilni nuklearni program, može da tu tehnologiju upotrebi u vojne svrhe", naglasio je francuski predsednik.

On je dodao da sankcije treba da budu pojačane ukoliko to bude neophodno. Međutim, Oland je izjavio da veruje da je moguće pregovorima postici željeni cilj.

On je rekao da na položaj stranaca u Francuskoj ne bi trebalo da utice dolozak islamista na vlast u pojedinim zemljama u kojima se dogodilo "arapsko proleće".

"Želim da se u Francuskoj poštuju vrednosti koje omogućavaju svakom pojedincu da ispoljava veru po svom izboru, ali u okviru zajedničkih pravila sekularizma", izjavio je novi šef države.
XS
SM
MD
LG