Dostupni linkovi

Tadić: Stvara se atmosfera straha


Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić je gostujući na Radio-televiziji Srbije ocenio da se na političkoj sceni stvara veštačka atmosfera koja za cilj ima da se drugi krug predsedničkih izbora dogodi u atmosferi straha.

"To bi trebalo da odvrati građane od izbora, a ja pozivam građane da u što većem broju izađu na izbore kako bi se Srbija odbranila od te atmosfere nasilja kao što smo to činili i u prošlosti", rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, nesagledive probleme mogla bi da proizvede eventualna odluka Srpske napredne stranke (SNS) ili njenog kandidata Tomislava Nikolića da ospore legitimnost izbora, bez obzira na njihov rezultat.

Tadić je ocenio da je izuzetno važno da se optužbe Srpske napredne stranke rasvetle pre drugog kruga izbora 20. maja.

SNS je osporio nalaze tužilaštva da nije bilo izborne krađe u Srbiji.

Lider SNS Tomislav Nikolić izjavio da želi pobedu na izborima 20. maja kako bi se saznala istina o izbornoj krađi, spornim privatizacijama i aferama u Srbiji.

"Želim pobedu nad Tadićem i to je najbolji način da Srbija sazna pravu istinu o izbornim prevarama režima, ali i svim pljačkaškim privatizacijama, zatvorenim fabrikama i aferama koje su uništavale našu zemlju", rekao je Nikolić za Večernje novosti.
XS
SM
MD
LG