Dostupni linkovi

Pakistan: U bombaškom napadu na policiju najmanje dvoje mrtvih


Najmanje dvije osobe su poginule, uključujući jednog policajca, a 16 je ranjeno u bombaškom napadu na policijski konvoj u sjeverozapadnom pakistanskom gradu Pešavaru, rekli su bolnički izvori i policija.

Džaved Kan, šef policije Pešavara, rekao je lokalnim medijima da je jedan policajac ubijen, a šest je ranjeno kada je eksplodirala bomba na daljinsko upravljanje u blizini policijskog konvoja u kome su bila i četiri zatvorenika u naselju Gulbahar u Pešavaru.

Bolnički izvori kažu da je 17 ljudi povrijeđeno, uključujući šest policajaca i 11 civila, dodajući da je jedan civil kasnije podlegao povredama, a tri su u kritičnom stanju. Bolnički izvori procjenjuju da će broj žrtava vjerovatno biti veći. Ranije je javljeno da su četiri osobe poginule.

Napad se dogodio jutros u 9.00 po lokalnom vreemenu kada je eksplodirala bomba sakrivena u limeni kontejner ostavljen pokraj puta. Policija je vraćala četiri zatvorenika u susjedni grad Mardan nakon sudskog postupka u Pešavaru.

Policija je saopštila da nijedan zatvorenik nije pobjegao. Snage bezbjednosti zatvorile su ovo naselje odmah nakon eksplozije, a istragom je utvrđeno da je za napad upotrebljeno između 4 i 5 kilograma eksploziva. Nijedna grupa nije preuzela odgovornost.
XS
SM
MD
LG