Dostupni linkovi

Nikolić tvrdi da su izborni listići bili zamijenjeni


Srpska napredna stranka (SNS) tvrdi da je Demokratska stranka (DS) "brutalno pokrala izbore 6. maja", tako što su originalni glasački listići zamijenjeni drugim glasačkim listićima.

Kako je rekao lider SNS Tomislav Nikolić, krađa u nedjelju veća je od one koja se dogodila u septembru 2000. godine a odigrala se na svih 9.000 biračkih mjesta u Srbiji.
"Mi smo na izborima pobedili mnogo ubedljivije nego što je RIK saopštila ali su izbori pokradeni u mnogo većem obimu nego u septembru 2000. godine", tvrdi Nikolić.

On je dodao dao je DS "pokrala izbore" kako bi ozbebjedila sebi i vrhu SPS da formira novu vladu i time zaustavila njegovu borbu protiv korupcije i kriminala.

Nikolić je novinarima pokazao oko 3.000 glasačkih listića, koji su, kako tvrdi, bačeni u kontejner poslije izbora i naveo da su oni zamenjeni novim listićima na kojima su zaokružni predstavnici aktualnih vlasti.

On nije želio precizirati gdje su ti listići nađeni ali je rekao da je njihovo mjesto trebalo da bude u RIK-u "a ne u njegovim rukama".
XS
SM
MD
LG