Dostupni linkovi

U Beogradu počinje Ring Ring festival


Međunarodni festival "Ring Ring", 17. po redu, počinje sutra, 11. maja u Beogradu i do 21. maja na šest lokacija u gradu biće održano 14 koncerata i tri radionice za mlade umetnike, uz učešće muzičara iz 15 zemalja.

Na ovogodišnjem festivalu, kako su najavili organizatori, nastupaju džez legende poput Pitera Brocmana, Pola Lovensa, Pola Litona i Freda Van Hova, kao i grupa "Atomik" i bendovi Matsa Gustafsona i Kena Vandermarka.

Tokom festivala biće priređene i dve svetske premijere. Na prvoj će prvi put zajedno na sceni biti Francuzi Mišel Doneda i Žerom Netinžer, Nemac Tomas Len i novosadski trubač Nenad Marković.

Druga premijera biće upriličena na samom otvaranju glavnog programa 17. maja. Reč je o nastupu kvarteta "Ultima Armonia" u kojem prvi put posle 25 godina sarađuju Boris Kovač i Stevan Kovač Tikmajer.

Od domaćim muzičara, na festivalu će nastupiti Svetlana Maraš koja će zajedno sa Gustafsonom i Vandermarkom pokrenuti publiku u okviru specijalnog dešavanja u Muzeju savremene umetnosti i beogradski džez sastav "Fish in Oil" koji će promovisati svoj debi album.

Ulaznice koštaju 250 dinara za jedno veče ili 1.250 dinara za komplet i mogu se kupi na blgajnama Kulturnog centra Reks i Kolarčeve Zadužbine.
XS
SM
MD
LG