Dostupni linkovi

Eksplozija u Siriji pri prolasku konvoja UNŠest sirijskih vojnika povređeno je danas u eksploziji pored njihovog vozila koja se
dogodila nekoliko sekundi pošto su je prošao konvoj s posmatračima UN, na ulazu u južni sirijski grad Deru, prenele su strane agencije.

Šef posmatračke misije UN general Robert Mud nalazio se u vozilima UN. Nijedan od posmatrača nije povređen pošto je njihov konvoj prošao pre eksplozije.

Fotograf Frans presa rekao je da je u konvoju koji je bio meta napada bilo četiri vozila UN u kojima je bilo 13 posmatrača, uključujući generala Muda i portparola Neradža Singa. Eksplozivna naprava detonirana je posle prolaska vozila UN.

Prekid vatre koji je uveden u Siriji 12. aprila u okviru mirovnog plana međunarodnog posrednika Kofija Anana se stalno krši, ali Anan je ocenio juče da je to jedina šansa da se izbegne građanski rat u toj zemlji.

U Siriji je poginulo skoro 12.000 ljudi od kada je u martu prošle godine izbila pobuna protiv režima predsednika Bašara al-Asada, perma proceni sirijske nevladine organizacije OSDH.
XS
SM
MD
LG